Helsingin Kannelkuoro on profiloitunut kokeneiden seniorilaulajien kuoroksi. Kuorossamme laulaa entisiä laulajia esimerkiksi Suomen Laulusta, YL:stä, Laulu-Miehistä,  Akateemisesta laulusta ja Helsingin Katedraalikuorosta. Olemme laulajia, jotka aktiiviuransa jälkeen haluavat vielä jatkaa laulamista ikätovereidensa parissa. Meitä yhdistävät samat arvot kuin kaikkia kuorolaisia kautta aikojen: laulajaveljeys ja -sisaruus, kuorohenki ja yhteenkuuluvuus.
Helsingin Kannelkuoron ohjelmisto on monipuolinen: koti- ja ulkomaisista kuoromusiikin klassikoista kansanlauluihin ja kirkkomusiikista viihdemusiikin helmiin. Pyrkimyksemme on ylläpitää eri tilaisuuksiin soveltuvaa ohjelmistoa ja jatkuvasti myös uudistua. Uudet haasteet virkistävät, ja harjoittelu saa välillä olla vaativaakin. On palkitsevaa, kun tasapainoinen sointi löytyy ja yhteiset tavoitteet saavutetaan.

Oma konsertti pidetään kahdesti vuodessa, syksyllä marras- joulukuun vaihteessa ja kevätkonsertti huhti- toukokuun vaihteessa. Lisäksi esiinnymme eri kokoisilla kokoonpanoilla vanhainkodeissa, laitoksissa ja erilaisissa juhlatilaisuuksissa.

Lokakuussa 2023 kuorossa oli 65 laulajaa. Harjoittelemme Munkkiniemen palvelukeskuksen juhlasalissa, osoite Laajalahdentie 30, tiistaisin klo 11-13.  Lisäksi pidämme muutaman kerran kaudessa lauantaisin neljän tunnin laululeirin.

Kuoron nimihistoriaa

Kuoron nimi  on perua  kuoron perustamisvuodelta 1981, jolloin  Kansallisen eläkeliiton laulua harrastaneet jäsenet päättivät perustaa kuoron, joka sai nimekseen Helsingin Kannelkuoro.   Sittemmin kuoro irtautui Kansallisesta eläkeliitosta, ja on nykyään täysin itsenäinen ja riippumaton sekakuoro.  Lisää tietoa kuoron historiasta löydät täältä.

Kuoro yhdistetään usein Kannelmäkeen, johon siis ei ole mitää kytköksiä.  Kuorolla ei ole myöskään mitään yhteyttä kansallissoittimeen kanteleeseen.

Kuoro on SULASOLin jäsen, ja kuulumme järjestön Sekakuoroliitton.  Lisätietoa kuoron historiasta löytyy sivulta Kuoron historiaa.

Tulevia esiintymisiä


Haavoittuneen Maan Messu on norjalaisen säveltäjän Ketil Björnstadin säveltämä messu, joka esitetään yhdessä Furorna -kuoron kanssa Espoonlahden kirkossa perjantaina 11.10.2024 klo 18.00, ja Temppeliaukion kirkossa sunnuntaina 13.10.2024 klo 18.00.